Jag har en plan

Tajmad och klar, in i minsta detalj. Eller iallafall vill jag intala mig själv att jag äntligen har en plan. En plan med mitt liv, framförallt en plan för studierna. Häromdagen överraskade jag mig själv genom att välja rubrik till kandidaten. Jag känner mig tillräckligt frisk i huvudet och kroppen för att inse att detta inte blir en extra börda, eller ett extra stressmoment, utan något riktigt roligt. Dessutom är min rubrik så rolig och intressant så jag tror jag spricker. För att tillägga finns det troligtvis möjlighet att fortsätta med samma ämne till gradun.

Det har tagit sin tid, men just nu känns det som om det är okej att det fått ta sin tid. Hade ni frågat våren 2010 vad jag gjorde fem år senare hade jag säkert svarat att jag är på slutrakan av mina studier. Det är dock ingen som planerar att bli utmattad, ingen som planerar att man måste ta en paus för sitt eget bästa. Som tur är förstod min handledare detta och verkar vara en trevlig typ att jobba med.

Med min nyfunna studieplan ser jag också slutet på studierna, eller något sorters ljus där långt borta (hoppas bara inte det är tåget som kommer). Nu påbörjas kandin och skrivs klart under vårens första månader. Jag har en hel del kurser kvar, som förhoppningsvis blir klara till våren (förutsatt att jag klarar den där förbannade organiska kemin, hatobjekt nummer 1). Jag förstår inte varför jag som inte ens har det som huvudämne måste gå kursen, när de som har det som huvudämne inte behöver gå extra kurser inom t.ex. oorganisk (ftw). Sen är det ”bara” att fortsätta med gradun och bli klar där också! Jag har redan påbörjat en del av kurserna som hör till magistern, för att således få en lite snabbare start när det väl är läge för det.

Min dröm när jag gick i högstadiet och gymnasiet var att bli läkare, det vet säkert allihopa. Men jag hade alltid en plan b (kan inte riktigt säga att stödet från skolorna var på topp). Och min plan b har alltid varit kemi, när jag väl började studera kändes det kanske inte direkt som det jag ville, antagligen för att jag hade läkarlinjen i baktanken. Men när jag väl fokuserade enbart på kemin fick jag känna efter och kände verkligen att detta är jag.

Det roliga med kandirubriken och min plan från högstadiet och gymnasiet är att jag nu ska skriva om bioaktiva glas (proteser, plomber och sådant) och hur de påverkas i kroppen/skelettet. Så cirkeln sluts och jag är så nära plan a som jag kan.

This is fun. Kunde prata en evighet om min plan. Men nu måste jag faktiskt göra något åt planen och jobba lite.

Annonser

En tanke på “Jag har en plan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s