Eurovision Song Contest 2017

Ni som har hängt med en tid funderar förstås var mitt årliga Eurovisioninlägg håller hus. Helt ärligt så kan jag berätta åt er att årets Eurovision Song Contest inte fångat mitt intresse som det brukar. Främst på grund av förra årets totala miss av vinnare, men även för att jag inte riktigt har hittat någon favoritlåt att gilla. Jag har visserligen lyssnat igenom alla bidrag och kan meddela er att ni ska vara beredda på en balladfest, det positiva är att de flesta låtar är på den bättre sidan av skalan och det finns egentligen ingen låt som är riktigt uslig. Men det betyder inte heller att det finns någon låt som sticker ut, och jag har som skrivet ingen favoritlåt att heja på. Istället går jag med folket och gillar den som alla andra gillar.

Jag såg att Sevendays hade veckans blogglista att vara ESC, så istället för att fundera på mina icke-existerande favoriter fyller jag i den istället.

• Jag tycker att Eurovision Song Contest är: En av årets höjdpunkter. Mitt första minne av att jag skulle ha sett tävlingen från början till slut är från 2002. Det är en kul folkfest och kul att kolla på med vänner och bekanta.

• Den bästa vinnarlåten genom tiderna: Ruslana – Wild Dances från 2004, det måste vara den bästa, i alla fall från de åren då jag slaviskt följt med tävlingen.

• Min åsikt om politikens roll i sångtävlingen: Personligen tycker jag att tävlingen och politik ska hållas skilt, men vi såg ju hur det gick ifjol och hur det fortsatte i år med Ryssland och Ukraina. Så det är väl att acceptera att det kommer finnas politik i sångerna och framför allt i resultatet. Sen är det ju ingen nyhet att länder röstar på sina grannländer.

• I år vinner: Eftersom jag inte har någon absolut favorit i år, kan jag inte riktigt med säkerhet tippa någon vinnare. Men efter att ha hört Italiens bidrag några gånger kan jag säga att den är ”bäst” i år. Det tog några lyssningar, men den har nu fastnat, och efter att ha varit som ett frågetecken efter den första lyssningen så dansar jag nu tillsammans med gorillan. Sen tycker jag att Serbien har den bästa balladen. Frankrikes låt är helt okej också. Sveriges gillade jag till först, men nu har den blivit alldeles för sönderspelad och jag skippar den alltid om den kommer på Spotify. Finlands låt är bra, men tyvärr finns det för många likadana, risken finns att den glöms bort i mängden. Men ja, Italien vinner.

• Så här laddar jag upp för finalen: Finalen hålls ju på min födelsedag, så jag lovar er att jag ska ladda upp med bara grejer jag gillar. Kommer antagligen spendera hela helgen i Åbo, så det blir att se på finalen helt ensam. Men jag kommer att ladda upp, hur vet jag inte riktigt ännu. Kanske vänder jag ihop en smörgåstårta, för att det är min dag och jag får göra vad jag vill, hur jag vill och när jag vill. Tidigare på dagen ska jag försöka heja Finland till en vinst i ishockey-vm, det går ju lite si och så där.

• En perfekt eurovisionslåt ska innehålla: Jag tycker att refrängen är viktigaste, att man kan nynna eller sjunga med. Dessutom så ska den fastna efter så få lyssningar som möjligt, egentligen ska det gå att lyssna på låtarna första gången under tävlingen och där och då bestämma sig för en vinnare. Sen om det är en ballad eller en up-tempolåt så spelar inte så stor roll. Men för mig själv så har nog det senare fungerat bättre.

• Det här kunde förbättras med ESC: Från tävlingssidan så finns det inte så mycket som kunde förbättras, själva tävlingen och röstningen är nog tillräckligt genomtänkt. Dessutom har ju röstningsresultatet förkortats, men det kunde fortfarande gå mycket snabbare. Antingen att själva programmet börjas tidigare eller att poänggivandet skulle förkortas ännu mer. Det är ju halvvägs morgon innan vinnaren är klar, och man är ju inte ung mera..

• Det bästa med ESC är: Gemenskapen.

• Mitt bästa eurovisionsminne: Jag har ett par väldigt goda minnen genom tiderna men när Måns Zelmerlöw vann med Heroes befann jag mig på en bar i Grekland och hejade fram honom till vinst. Efterföljande natt hade första sköldpaddan kommit för att bygga ett bo och jag fick äran att ha det första nattskiftet, lagom trött och sliten.

Trots att jag är lite besviken på själva tävlingen och bidragen för tillfället, så ska det nog bli kul att se den. Jag hoppas och tror att Finland kommer till final, och det vore framgång. När dagens semifinal startar befinner jag mig på tåg mellan Böle och Åbo, så jag hoppas tåginternetet samarbetar så jag får se bidragen i alla fall.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s