När en stöttepelare brister

Just nu är jag inne i en period med mycket dålig sömn, inte bara det att jag har svårt att somna (det har jag accepterat för länge sen), utan även det att kvalitén på själva sömnen brister. Jag drömmer mera än vanligt och jag känner att jag har rört på mig mycket under natten. Jag har svårt att vakna på morgonen, alltså vakna upp, vaknar gör jag, men att verkligen vakna upp känns långt borta. Jag kan omöjligt somna innan klockan två, och om jag mot förmodan somnar just då, känns det omöjligt att stiga upp åtta timmar senare. Åtta timmars sömn borde räcka, men just nu räcker det inte.

Det som får mig att orka för tillfället är att det inte är lika illa som tidigare, jag vet att dessa perioder kommer och jag känner inte att cirkeln har slutits. Jag ska även påbörja en sömnbehandling nu på torsdag, vilket jag ser fram emot. Det känns som om jag har haft min del av sömnproblem och att det borde bli någon sorters kontroll över det hela så länge jag har chansen. Jag menar, du behöver inte speciellt mycket för att överleva, men vila i form av sömn är något som du faktiskt behöver. Så när den ena stöttepelaren brister känns det helt enkelt inte bra.

För övrigt är jag i full gång med nästan allt annat. Litteratur- och artikelsökning sker med jämna mellanrum och jag har hittat tusen böcker jag gärna hade haft i min bokhylla. Om jag bara fick kontakt med min handledare vore allt ‘på raden’. Men det är inte så lätt som det låter. Jag kan inte riktigt påbörja själva skrivandet innan jag har fått ett godkännande av handledaren, och när hen varken svarar på mejl eller verkar finnas på plats nu i början av januari är det lite svårare. Men det löser väl sig, det är inte mitt största problem just nu. Bättre lycka imorgon..

Ett tips till er alla! Om ni gärna vill läsa böcker, men känner att ni inte riktigt har tid. Testa på ljudböcker. Jag vet att det inte är riktigt samma sak, och själv tycker jag absolut bättre om fysiska böcker. Men om du gör något annat och känner att du gärna hade lyssnat på något intressant, så finns det nästan oändligt med böcker du kan välja på. Jag håller på att sticka en tröja för tillfället och min högsta önskan är antagligen att kunna läsa och handarbeta samtidigt. Men det, om något, är omöjligt. Istället kör jag på ljudböcker. Det finns ett antal appar som har några veckors testperioder, då du får använda och lyssna på böcker helt gratis. Efter det kommer det tyvärr kosta för varje månad. Och tyvärr kommer jag vara tvungen att säga upp mitt konto efter det. Men om jag hade en fast månadsinkomst skulle jag definitivt satsa på detta.

God fortsättning hörni.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s