Picky eater

Jag har alltid klassat mig som en picky eater, det vill säga en person som medvetet eller omedvetet är ganska så kräsen när det gäller mat och livsmedel. Jag väljer bort mat på grund av smak, konsistens eller av principskäl. Den största orsaken jag väljer bort livsmedel är dock att jag är vuxen och kan bestämma själv och att jag anser att det skulle vara ett jobbigt liv att äta saker man ej tycker om. Så när jag i ”misstag” råkade se en video på Youtube med titeln ”The Hardest ”Would You Rather” For Picky Eaters” ville jag direkt skriva mina tankar och åsikter om de livsmedel som de nämner. Det vill säga, skulle du hellre äta alternativ ett eller alternativ två.

Rödbeta eller brysselkål: Äter mycket hellre rödbeta, det är verkligen något som jag kan köpa hem och äta råa eller tillagade i ugn. Tycker även att rödbetor är ganska gott i sallad. Brysselkål är däremot något som jag undviker så gott det går.

Matsked majonnäs eller matsked ketchup: Trots att jag gillar båda och gillar att ha både majonnäs och ketchup till mina franskisar (t.ex.). Så skulle jag mycket hellre äta en matsked ketchup än en matsked majonnäs.

Rå lök eller rå paprika: Även här skulle jag kunna välja båda. Men min kärlek till paprika har inga gränser, dessutom är det trevligare att äta paprika utan något annat än lök utan något annat.

Grynost eller mögelost: Lättaste valet hittills. Våga vägra mögelost. Grynost äter jag däremot ganska ofta.

Sushi eller ostron: För några år sen hade jag haft väldigt svårt att svara, men nu har mina vänner fått mig lite omvänd och det finns några få ”sushirätter” jag tål. Så länge som det är basingredienser, som ris, lax och gurka, så kan det vara ganska gott. Största problemet är dock att mitt tycke för sojasås inte är det bästa.

Broccoli eller koriander: Kan inte påstå att jag skulle äta något av detta, men broccoli är alltid bland det första jag säger att jag inte äter. Om det skulle vara okej skulle jag lista broccoli som en allergi, för smaken är bland det värsta jag vet.

Potatissallad eller äggsallad: Här är kanske något som jag inte tycker att passar på den här listan, för båda är ändå helt okej. Jag undviker kokt potatis så gott det går, för jag har dåliga minnen från skolan. Men trots att potatissallad i princip är kokt potatis, så väljer jag hellre det än äggsallad. Kanske för att jag inte bor i USA och jag har inte upplevt riktig äggsallad. Men en riktigt god potatissallad är ju faktiskt riktigt gott!

Ärtor eller bönor: Bönor. Finns inget annat alternativ. Ärtor är det sista jag skulle äta. HATAR ärtor (och majs) och speciellt ärtsoppa. Jag har inte ätit ärtsoppa sen lågstadiet (då man blev tvingad att äta) och jag har absolut ingen plan på att äta det i framtiden heller. Så ni kan ju förstå min aggression när alla grytor eller såser eller liknande har ärtor i sig. Jag är iallafall bra på att sortera maten. Sen vill jag inte påstå att jag är så förtjust i bönor heller, men garanterat 100 gånger mer än ärtor.

Ananaspizza eller olivpizza: Till en början kändes det som om jag inte skulle kunna välja, för jag ogillar faktiskt båda två. Ananas tål jag inte på grund av konsistensen av själva ananasbitarna, men på något sätt kan jag dricka ananasjuice om det inte finns andra val. Däremot ogillar jag verkligen oliver i både smak och konsistens. Så med den logiken väljer jag ananaspizzan, men om jag någonsin skulle beställa en sån får ni nog köra mig till närmaste sjukhus.

Biff tartar eller kaviar: Jag vet faktiskt inte. På något sätt har jag undvikit båda två i över 26 år. Kaviar har jag förstås ätit i andra format (Kalles eller skagenröra), men jag har aldrig ätit en sked med endast kaviar. Med det sagt väljer jag ändå kaviar framför biff tartar, endast på grund av principskäl.

Ganska många självklara val, eftersom det är så ingrott i mig att inte gilla en viss grej. Många saker har dock ändrats under tiden och visst finns det en chans att jag kommer i framtiden äta något jag idag tyckte var ett stort nej tack. Men det kan också gå andra vägen. När jag var mindre åt jag ganska mycket banan, men idag skulle jag aldrig äta banan. Kom bara ihåg att livet är för kort för att äta något äckligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s